Tájékoztatás

Tájékoztatjuk kedves Betegeinket, hogy az Operatív Törzs iránymutatásai alapján Kórházunkban is megkezdtük a szakrendeléseket. A szakrendelésekre a korábbi gyakorlatnak megfelelően telefonon lehet bejelentkezni (06 72/580 943). Ha a beteg nem gondozott betegünk és/vagy egy éven belül nem járt ambulanciánkon, akkor a szakorvosi vizsgálatra háziorvosi beutaló szükséges. A bejelentkezéskor kapott időpontban nem kell a szakrendelésen személyesen megjelenni, hanem a kezelőorvos telefonon fogja hívni a beteget (telefonos vizitet fog lebonyolítani). A telefonos vizit során az orvos tájékozódik a beteg panaszairól, aktuális állapotáról, gyógyszerszedéséről. A konzultáció eredménye lehet:

  1. további teendő nincs.
  2. tanácsadás, gyógyszerfelírás (e-recept), szükség esetén későbbi telefonos vizit egyeztetése.
  3. személyes vizsgálat szükséges, melynek időpontját egyeztetik. (Ez minden esetben a harkányi kórházban történik)

A telefonos konzultációról minden esetben ambuláns lap készül, mely az EESZT-ben megtekinthető.

Kérjük Betegeink megértését, hogy a járványveszély miatt csak telefonos konzultációt követően tudjuk személyesen is megvizsgálni Önöket, amennyiben az indokolt. A személyes vizsgálat esetén kérjük az időpont pontos betartását, késve érkező beteget nem áll módunkban megnézni. Ilyen esetben a betegnek új időpontot kell kérni telefonon, és újabb telefonos konzultáció után kaphat új időpontot vizsgálatra.

Azokat a Betegeket, akiknek már van előjegyzésük ambuláns vizsgálatra, a tervezett ambuláns vizsgálat előtti napokban telefonon fogjuk hívni és tájékozódni fogunk, hogy orvosi telefonos vizitet igényelnek-e.

Továbbá tájékoztatjuk kedves Betegeinket, hogy az ambuláns fizioterápia (ambuláns kezelések) továbbra is szünetelnek. Ezek indulásáról későbbiekben tájékoztatjuk önöket.

Kórházunkban továbbra is van lehetőség elsőbbségi rehabilitációra baleset, műtét, stroke és egyéb akut eseményeket követően 6 hónapon belül. Elsőbbségi rehabilitációra vagy közvetlen átvétellel kerülhet sor, ebben az esetben az átadó egészségügyi intézmény orvosa/főnővére kell egyeztessen orvosainkkal. Amennyiben otthonról kérik a beteg elsőbbségi rehabilitációját, akkor a 72/580 943-as telefonszámon kell ambuláns időpontot kérni és jelezni kell az időpont kéréskor, hogy elsőbbségi rehabilitációt szeretnének. Ezután felvesszük a beteggel a kapcsolatot.

FELHÍVÁS!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy fekvőbeteg ellátás igénybevételéhez védettségi igazolvány, vagy 72 órán belüli negatív PCR COVID teszt szükséges. A PCR tesztet a betegeknek saját maguknak kell intézni. A  védettségi igazolvánnyal nem rendelkező betegeknek a betegfelvétel előtt szükséges elvégezni egy antigén gyorstesztet, ezt Kórházunk biztosítja, negatív eredmény esetén a betegfelvétel megkezdődik.

Járóbetegnek a kezelések felvételéhez szükséges bemutatni a védettségi igazolványt.

Amennyiben a beteg még nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, abban az esetben kezeléseket az első oltástól számított 14. naptól veheti igénybe fekvő, illetve járóbeteg kezelések esetében. Ennek igazolására szükséges kinyomtatni és bemutatni az EESZT eProfilból vagy az Ellátások/Egészégügyi és betegdokumentumok aloldalról a COVID-19 Oltási lapot.

Védettségi igazolványt és a PCR teszteket a Betegbiztonsági Szolgálat (BBSZ) ellenőrzi belépéskor.

18 év alatti személyek ambuláns kezelést nem vehetnek fel határozatlan ideig.

Látogatási tilalommal és kijárási korlátozás feloldásával kapcsolatos információ

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu e-mail címen (születési adatok és TAJ szám megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Megértésüket köszönjük!