NŐGYÓGYÁSZATI GYÓGYKEZELÉS

Nőgyógyászati gyógykezelés

Milyen nőgyógyászati problémák megoldásában nyújthat segítséget a kénes harkányi gyógyvíz?

Meddőség különböző eredetű formái (petevezető elzáródás, méhnyak gyulladás, petefészek elégtelenség, PCOS, stb.)
A női nemiszervek idült gyulladásai, kismedencei összenövések 
Endometriosis okozta panaszok 
Nőgyógyászati műtétek utáni kóros állapotok 
Klimax tünet-együttes okozta panaszok 
Vizelettartási zavarok (inkontinencia) 
A nemiszervek süllyedéses helyzeti rendellenességei (hüvelyfali süllyedések, sérvek)
Egyéb krónikus alhasi fájdalmakkal járó betegségek

Az alábbi nőgyógyászati kezeléseket alkalmazzuk kórházunkban:

gyógyvizes kádfürdőkezelések
iszapnadrág-kezelés (harkányi gyógyvízzel feloldott hévízi iszap felhasználásával)
gyógymasszázs női kismedencei és gátizom torna (PFMT = pelvic floor muscle training), gyógytorna
a szöveti keringést javító eljárások (pl. BEMER kezelés, stb.)
a kismedencei izomerőt fejlesztő segédeszközök, pesszáriumok alkalmazása és ezek alkalmazásának megbízható elsajátítása (pl.: hüvelyi kocka pesszáriumok – HKP, hüvelyi súlysorozat terápia – HST, stb)
klinikai pszichológus konzultáció
dietoterápia

A beutaláskor elvégzendő nőgyógyászati, a labor- és ultrahangvizsgálatokat követően a kezelések kúraszerűen, fekvőbeteg osztályos ellátás keretében általában három hetet vesznek igénybe. Társuló mozgásszervi (reumatológiai, ortopédiai, idegsebészeti, stb.) betegségek esetében az illetékes szakorvos javaslatának megfelelően a kezeléseket kiegészítjük. A komplex nőgyógyászati fizioterápiás kúrát követően a kezelés eredményességét rendszeresen felmérjük. Járó beteg ellátás keretében nőgyógyászati rehabilitációs szakrendelésen lehetséges, korlátozott számban, kezelések előírása.

Dr. Malmer Nagyezsda szülész-nőgyógyász szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos és Dr. Várvizy Zoltán szülész-nőgyógyász szakorvos.

Tekintse meg kisfilmünket, hogyan gyógyítja a kénes víz a meddőséget! 

Kontrollált prospektív klinikai vizsgálataink alapján a fenti nőgyógyászati kórképekre a harkányi forrásvíz megkapta a hivatalos “gyógyvíz” minősítést.

Kapcsolódó anyagok:

A beutalás módja

Fekvőbeteg beutalás esetén szabályszerűen, az osztály azonosító kódjával (0280 C0101 – Természetes Gyógytényezőket Alkalmazó Krónikus Belgyógyászati Osztály – Nőgyógyászat Részleg)) jelölt és erre megcímzett és kitöltött háziorvosi és/vagy mozgásszervi szakorvosi beutalóját, valamint a legutóbbi nőgyógyászati szakorvosi leleteinek másolatát kórházunk címére kérjük eljuttatni, lehetőleg a betegségével kapcsolatos, csatolt fénymásolt dokumentumokkal. FONTOS, hogy ezeken szerepeljen az Ön (beteg) elérhetősége, mobil- vagy vezetékes telefonszáma is.

Járóbeteg nőgyógyászati szakrendeléseink beutaló nélkül is igénybe vehetők, mind általános, mind rehabilitációs nőgyógyászati területen, amelyeken lehetséges a fekvőbeteg beutalási vizsgálat is. Ezekre vizsgálati időpontot a 72/580 943 központi telefonszámon kérhet.

Nőgyógyászati osztályunkon, előjegyzés alapján, magánfinanszírozás mellett is tudjuk fogadni a hozzánk érkező betegeket.

Amennyiben további kérdései lennének a beutalás módjáról, kérem, forduljon közvetlenül telefonon a kórház betegirányítási részlegéhez (06 72 580 957), a marketing részlegéhez (06 72 580 950), vagy a nőgyógyászati osztály főnővéréhez (Nárainé Raffai Ágnes- 06 72 580 900/ 887 mellék VAGY 09:00-14:00-ig 06 30 656 6432).

Ha szakmai- egészségügyi kérdése lenne, a nőgyógyászati osztály orvosai készséggel válaszolnak (06 72 580 935, 07 72 580 939).

FELHÍVÁS!

LÁTOGATÁSI és KIJÁRÁSI TILALOM

Visszavonásig a Nemzeti Népegészségügyi Központ látogatási tilalmat rendelt el minden fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál. Felhívjuk a figyelmet, hogy Intézményünkben kijárási tilalom is érvényben van!

Visszavonásig időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu email címen (születési adatok és TAJ megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Felhívjuk az ambuláns kezelésre járó betegeink figyelmét, hogy amennyiben nem jelzi legalább 24 órával a kezelés előtt, hogy nem jön a következő kezelésre, abban az esetben nem tudjuk a kezeléseiket a továbbiakban fenntartani, törölni fogjuk és új kezelések ütemezésére lesz szükség. Az érintett járó beteg kezelést felvevő betegeink a 06 20 771 0807 telefonszámon tudják jelezni, hogy nem tudnak a következő kezelésen megjelenni.

Megértésüket köszönjük!