NŐGYÓGYÁSZATI GYÓGYKEZELÉS

Nőgyógyászati gyógykezelés

Milyen nőgyógyászati problémák megoldásában nyújthat segítséget a kénes harkányi gyógyvíz?

Meddőség különböző eredetű formái (petevezető elzáródás, méhnyak gyulladás, petefészek elégtelenség, PCOS, stb.)
A női nemiszervek idült gyulladásai, kismedencei összenövések 
Endometriosis okozta panaszok 
Nőgyógyászati műtétek utáni kóros állapotok 
Klimax tünet-együttes okozta panaszok 
Vizelettartási zavarok (inkontinencia) 
A nemiszervek süllyedéses helyzeti rendellenességei (hüvelyfali süllyedések, sérvek)
Egyéb krónikus alhasi fájdalmakkal járó betegségek

Az alábbi nőgyógyászati kezeléseket alkalmazzuk kórházunkban:

gyógyvizes kádfürdőkezelések
iszapnadrág-kezelés (harkányi gyógyvízzel feloldott hévízi iszap felhasználásával)
gyógymasszázs női kismedencei és gátizom torna (PFMT = pelvic floor muscle training), gyógytorna
a szöveti keringést javító eljárások (pl. BEMER kezelés, stb.)
a kismedencei izomerőt fejlesztő segédeszközök, pesszáriumok alkalmazása és ezek alkalmazásának megbízható elsajátítása (pl.: hüvelyi kocka pesszáriumok – HKP, hüvelyi súlysorozat terápia – HST, stb)
klinikai pszichológus konzultáció
dietoterápia

A beutaláskor elvégzendő nőgyógyászati, a labor- és ultrahangvizsgálatokat követően a kezelések kúraszerűen, fekvőbeteg osztályos ellátás keretében általában három hetet vesznek igénybe. Társuló mozgásszervi (reumatológiai, ortopédiai, idegsebészeti, stb.) betegségek esetében az illetékes szakorvos javaslatának megfelelően a kezeléseket kiegészítjük. A komplex nőgyógyászati fizioterápiás kúrát követően a kezelés eredményességét rendszeresen felmérjük. Járó beteg ellátás keretében nőgyógyászati rehabilitációs szakrendelésen lehetséges, korlátozott számban, kezelések előírása.

Dr. Malmer Nagyezsda szülész-nőgyógyász szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos és Dr. Várvizy Zoltán szülész-nőgyógyász szakorvos.

Tekintse meg kisfilmünket, hogyan gyógyítja a kénes víz a meddőséget! 

Kontrollált prospektív klinikai vizsgálataink alapján a fenti nőgyógyászati kórképekre a harkányi forrásvíz megkapta a hivatalos “gyógyvíz” minősítést.

Kapcsolódó anyagok:

A beutalás módja

Fekvőbeteg beutalás esetén szabályszerűen, az osztály azonosító kódjával (0280 C0101 – Természetes Gyógytényezőket Alkalmazó Krónikus Belgyógyászati Osztály – Nőgyógyászat Részleg)) jelölt és erre megcímzett és kitöltött háziorvosi és/vagy mozgásszervi szakorvosi beutalóját, valamint a legutóbbi nőgyógyászati szakorvosi leleteinek másolatát kórházunk címére kérjük eljuttatni, lehetőleg a betegségével kapcsolatos, csatolt fénymásolt dokumentumokkal. FONTOS, hogy ezeken szerepeljen az Ön (beteg) elérhetősége, mobil- vagy vezetékes telefonszáma is.

Járóbeteg nőgyógyászati szakrendeléseink beutaló nélkül is igénybe vehetők, mind általános, mind rehabilitációs nőgyógyászati területen, amelyeken lehetséges a fekvőbeteg beutalási vizsgálat is. Ezekre vizsgálati időpontot a 72/580 943 központi telefonszámon kérhet.

Nőgyógyászati osztályunkon, előjegyzés alapján, magánfinanszírozás mellett is tudjuk fogadni a hozzánk érkező betegeket.

Amennyiben további kérdései lennének a beutalás módjáról, kérem, forduljon közvetlenül telefonon a kórház betegirányítási részlegéhez (06 72 580 957), a marketing részlegéhez (06 72 580 950), vagy a nőgyógyászati osztály főnővéréhez (Nárainé Raffai Ágnes- 06 72 580 900/ 887 mellék VAGY 09:00-14:00-ig 06 30 656 6432).

Ha szakmai- egészségügyi kérdése lenne, a nőgyógyászati osztály orvosai készséggel válaszolnak (06 72 580 935, 07 72 580 939).

FELHÍVÁS!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy fekvőbeteg ellátás igénybevételéhez védettségi igazolvány, vagy 72 órán belüli negatív PCR COVID teszt szükséges. A PCR tesztet a betegeknek saját maguknak kell intézni. A  védettségi igazolvánnyal nem rendelkező betegeknek a betegfelvétel előtt szükséges elvégezni egy antigén gyorstesztet, ezt Kórházunk biztosítja, negatív eredmény esetén a betegfelvétel megkezdődik.

Járóbetegnek a kezelések felvételéhez szükséges bemutatni a védettségi igazolványt.

Amennyiben a beteg még nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, abban az esetben kezeléseket az első oltástól számított 14. naptól veheti igénybe fekvő, illetve járóbeteg kezelések esetében. Ennek igazolására szükséges kinyomtatni és bemutatni az EESZT eProfilból vagy az Ellátások/Egészégügyi és betegdokumentumok aloldalról a COVID-19 Oltási lapot.

Védettségi igazolványt és a PCR teszteket a Betegbiztonsági Szolgálat (BBSZ) ellenőrzi belépéskor.

18 év alatti személyek ambuláns kezelést nem vehetnek fel határozatlan ideig.

Látogatási tilalommal és kijárási korlátozás feloldásával kapcsolatos információ

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu e-mail címen (születési adatok és TAJ szám megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Megértésüket köszönjük!