Magyar Egészségügyi Menedzser Klub látogatása Harkányban

Magyar Egészségügyi Menedzser Klub látogatása Harkányban

Nagy örömünkre szolgált, hogy 2020.08.27-30. között tartotta a Magyar Egészségügyi Menedzser Klub soron következő szakmai találkozóját Harkányban, a Harkányi Psoriasis Centrumban, közel 40 fővel.

Az egészségügyimenedzser-képzést 1991-ben kezdték meg. Az Klub megalakításának gondolata a hallgatók köréből indult ki. Az alapító tagság az első két évfolyam hallgatóiból (akik orvosok, közgazdászok, ápolási vezetők voltak főképpen) és az oktatókból toborzódott, a taglétszámuk folyamatosan növekszik.

A négynapos egészségügyi szakmai workshop ideje alatt sor került a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum és a Siklósi Kórház bemutatkozására és szakmai előadások tartására. A szakmai tapasztalatcsere különlegessége, hogy mindkét kórház KFT gazdálkodási formában működik. A résztvevők az ország számos pontjáról érkező egészségügyi intézmények vezető beosztású dolgozói voltak, akik nagy érdeklődéssel fogadták a harkányi elsőbbségi rehabilitációval és a nőgyógyászati, valamint psoriasis kezelési lehetőségekkel kapcsolatos információkat, lehetőséget biztosítva további szakmai együttműködésre.

A program során a klubtagoknak lehetőségük volt a Dél-Baranyai turisztikai desztináció egyéb nevezetességeit is megtekinteni, úgymint a Siklósi várat, Máriagyűdi Bazilika Minort, Villányt és Pécs városának történelmi és kulturális örökségét. A színes programoknak és a szíves vendéglátásnak köszönhetően többen is jelezték, hogy Harkány visszatérő vendégeivé válnak.

FELHÍVÁS!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy fekvőbeteg ellátás igénybevételéhez védettségi igazolvány, vagy 72 órán belüli negatív PCR COVID teszt szükséges. A PCR tesztet a betegeknek saját maguknak kell intézni. A  védettségi igazolvánnyal nem rendelkező betegeknek a betegfelvétel előtt szükséges elvégezni egy antigén gyorstesztet, ezt Kórházunk biztosítja, negatív eredmény esetén a betegfelvétel megkezdődik.

Járóbetegnek a kezelések felvételéhez szükséges bemutatni a védettségi igazolványt.

Amennyiben a beteg még nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, abban az esetben kezeléseket az első oltástól számított 14. naptól veheti igénybe fekvő, illetve járóbeteg kezelések esetében. Ennek igazolására szükséges kinyomtatni és bemutatni az EESZT eProfilból vagy az Ellátások/Egészégügyi és betegdokumentumok aloldalról a COVID-19 Oltási lapot.

Védettségi igazolványt és a PCR teszteket a Betegbiztonsági Szolgálat (BBSZ) ellenőrzi belépéskor.

18 év alatti személyek ambuláns kezelést nem vehetnek fel határozatlan ideig.

Látogatási tilalommal és kijárási korlátozás feloldásával kapcsolatos információ

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu e-mail címen (születési adatok és TAJ szám megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Megértésüket köszönjük!