HTRC csapata az Ultrabalaton 2020 futóversenyen

A Pécs- Harkány futóversenyen már évek óta résztvevő kollégáink, idén sikeresen teljesítették a 215 kilométeres Ultrabalaton futóversenyt október 3-án.

A verseny komoly logisztikai és fizikai felkészülést igényelt.

11 futó, 2 fő biciklis kísérő, 1 sofőr, 51 szakaszon 22 alkalommal váltva egymást teljesítette a távot, 20 óra 45 perc folyamatos futásidővel.

Hajnali 5.12-kor koromsötétben indultak futóink és másnap hajnali 1.57-kor az utolsó szakaszokon bőrig ázva értek célba.

590 (10 -13 fős) vegyes váltó csapatból a 195. helyezést érte el csapatunk az első ilyen hosszútávú versenyükön, amire méltán büszkék vagyunk.

A csapat 6 nő és 5 férfi megoszlásban indult, az intézményünk különböző részlegein dolgozó kollégák, akik amatőr, hobby futóként többen életük leghosszabb távját teljesítették.

Csapatunk jól szervezetten, egységesen vette ezt a komoly fizikai és mentális megpróbáltatást, többször egymást kisegítve, helyettesítve sikerült teljesíteni az adott szakaszokat. Külön köszönet a biciklis kísérők kitartó segítségéért, biztatásáért, név szerint Csizmadia Imrének és Mercz Tamásnak. Csapat minden egyes tagja köszönetet mond Gilbert Csaba kolléga türelméhez, aki a szervezés nagy részét magára vállalta.

A verseny során váratlan helyzet merült fel, így a csapat sofőrje, Plaszauer Péter kolléga bevállalt egy 2,2 km-es szakasz lefutását, ahol a táj szépsége függőleges mivoltában rejlett. ?

Főigazgatónk egész nap figyelemmel kísérte csapatunk mozgását, folyamatos online kapcsolatban volt a csapattagokkal és izgult értük.

Közösségi oldalon való folyamatos helyzetjelentést köszönjük Varga Virágnak.

A csapattagok büszkén viselték a verseny alatt pólóikon a kórházunk logóját, ezzel is felhívva a figyelmet az intézményünkben folyó szakmai tevékenységre.

A csapat tagjai:

Csányi Edit, Gilbert Csaba, Mezei Beatrix, dr. Nusser Nóra, Plaszauer Péter, Polotár Tünde, Pozsgai Miklós, Radnai Ákos, dr. Rendeki Beáta, Zsiga Anett és külsős csapattagunk, Petri András.

Köszönjük a vezetőségnek, dr. Péter Iván főigazgató úrnak, hogy támogatta a csapat részvételét a rendezvényen.

Gratulálunk a futóknak a táv sikeres teljesítéséhez!

FELHÍVÁS!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy fekvőbeteg ellátás igénybevételéhez védettségi igazolvány, vagy 72 órán belüli negatív PCR COVID teszt szükséges. A PCR tesztet a betegeknek saját maguknak kell intézni. A  védettségi igazolvánnyal nem rendelkező betegeknek a betegfelvétel előtt szükséges elvégezni egy antigén gyorstesztet, ezt Kórházunk biztosítja, negatív eredmény esetén a betegfelvétel megkezdődik.

Járóbetegnek a kezelések felvételéhez szükséges bemutatni a védettségi igazolványt.

Amennyiben a beteg még nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, abban az esetben kezeléseket az első oltástól számított 14. naptól veheti igénybe fekvő, illetve járóbeteg kezelések esetében. Ennek igazolására szükséges kinyomtatni és bemutatni az EESZT eProfilból vagy az Ellátások/Egészégügyi és betegdokumentumok aloldalról a COVID-19 Oltási lapot.

Védettségi igazolványt és a PCR teszteket a Betegbiztonsági Szolgálat (BBSZ) ellenőrzi belépéskor.

18 év alatti személyek ambuláns kezelést nem vehetnek fel határozatlan ideig.

Látogatási tilalommal és kijárási korlátozás feloldásával kapcsolatos információ

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu e-mail címen (születési adatok és TAJ szám megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Megértésüket köszönjük!