Hidroterápia

Medencefürdő

A Kórház négy, 32 – 33 – 34 – 36 ºC-os gyógyvízzel töltött medencéjében végzett fürdőkezelés. A meleg gyógyvíz erős élettani hatásai miatt az ajánlott fürdőzési idő alkalmanként maximum 30 perc.

Kádfürdő

33 – 36 ºC-os, az egyén szükségleteihez beállított hőmérsékletű gyógyvízzel töltött kádban végzett fürdőkezelés, időtartama 20 perc.

 Biológiai hatás:

A bőrön keresztül felszívódó kén hatása:

 • izotópvizsgálatokkal igazolták, hogy a bőrön keresztül bejutó kén az izületi porc kéntartalmát növeli, így degeneratív ízületi megbetegedésekben jótékony hatású
 • a szulfidkén a keratin-diszulfid-molekula bontásával hámoldó hatást fejt ki, így bizonyos bőrbetegségek kezelésére (psoriasis, seborrhoea, ekzema) is alkalmas
 • gyulladáscsökkentő hatású
HGYK-HPC_kadfurdo

Víz alatti vízsugár-masszázs

Nagynyomású gyógyvízsugárral végzett masszázskezelés, amely egyszerre érvényesíti a masszázs és a gyógyvíz előnyeit a terápia keretében. A kezelés időtartama 15 perc.

Biológiai hatása:

 • az izomtónus csökkentő, izomlazító hatás
 • helyi vérellátás javítása
 • nyirokkeringés serkentése
 • anyagcsere növelése
 • szövetpuhító hatás

Súlyfürdő

A súlyfürdő a gerinc kopásos és degeneratív betegségeinek egyik legfontosabb konzervatív kezelési módja, melyet méltán nevezhetünk a magyar reumatológia legjelentősebb találmányának. Fájdalommentes eljárás, mely a csigolyák egymástól történő kíméletes és fokozatos eltávolításával lehetővé teszi a porckorongok eredeti, egészséges állapotának visszaállítását, és a nyomás alá került idegek felszabadítását is.

Csoportos víz alatti torna

Gyógytornász vezetésével, a kórház gyógyvizes medencéjében, maximum 40 fő részvételével végezzük.

A torna célja:

 • ízületi mozgásterjedelem növelés, általános mobilizálás víz felhajtóerejének kihasználásával, valamint izomerősítés a víz ellenállását felhasználva
 • állóképesség javítása
 • mozgásélmény által általános közérzet javítás
 • izomerősítés a közegellenállás segítségével

FELHÍVÁS!

LÁTOGATÁSI és KIJÁRÁSI TILALOM

Visszavonásig a Nemzeti Népegészségügyi Központ látogatási tilalmat rendelt el minden fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál. Felhívjuk a figyelmet, hogy Intézményünkben kijárási tilalom is érvényben van!

Visszavonásig időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu email címen (születési adatok és TAJ megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Felhívjuk az ambuláns kezelésre járó betegeink figyelmét, hogy amennyiben nem jelzi legalább 24 órával a kezelés előtt, hogy nem jön a következő kezelésre, abban az esetben nem tudjuk a kezeléseiket a továbbiakban fenntartani, törölni fogjuk és új kezelések ütemezésére lesz szükség. Az érintett járó beteg kezelést felvevő betegeink a 06 20 771 0807 telefonszámon tudják jelezni, hogy nem tudnak a következő kezelésen megjelenni.

Megértésüket köszönjük!