Hidroterápia

Medencefürdő

A Kórház négy, 32 – 33 – 34 – 36 ºC-os gyógyvízzel töltött medencéjében végzett fürdőkezelés. A meleg gyógyvíz erős élettani hatásai miatt az ajánlott fürdőzési idő alkalmanként maximum 30 perc.

Kádfürdő

33 – 36 ºC-os, az egyén szükségleteihez beállított hőmérsékletű gyógyvízzel töltött kádban végzett fürdőkezelés, időtartama 20 perc.

 Biológiai hatás:

A bőrön keresztül felszívódó kén hatása:

 • izotópvizsgálatokkal igazolták, hogy a bőrön keresztül bejutó kén az izületi porc kéntartalmát növeli, így degeneratív ízületi megbetegedésekben jótékony hatású
 • a szulfidkén a keratin-diszulfid-molekula bontásával hámoldó hatást fejt ki, így bizonyos bőrbetegségek kezelésére (psoriasis, seborrhoea, ekzema) is alkalmas
 • gyulladáscsökkentő hatású
HGYK-HPC_kadfurdo

Víz alatti vízsugár-masszázs

Nagynyomású gyógyvízsugárral végzett masszázskezelés, amely egyszerre érvényesíti a masszázs és a gyógyvíz előnyeit a terápia keretében. A kezelés időtartama 15 perc.

Biológiai hatása:

 • az izomtónus csökkentő, izomlazító hatás
 • helyi vérellátás javítása
 • nyirokkeringés serkentése
 • anyagcsere növelése
 • szövetpuhító hatás

Súlyfürdő

A súlyfürdő a gerinc kopásos és degeneratív betegségeinek egyik legfontosabb konzervatív kezelési módja, melyet méltán nevezhetünk a magyar reumatológia legjelentősebb találmányának. Fájdalommentes eljárás, mely a csigolyák egymástól történő kíméletes és fokozatos eltávolításával lehetővé teszi a porckorongok eredeti, egészséges állapotának visszaállítását, és a nyomás alá került idegek felszabadítását is.

Csoportos víz alatti torna

Gyógytornász vezetésével, a kórház gyógyvizes medencéjében, maximum 40 fő részvételével végezzük.

A torna célja:

 • ízületi mozgásterjedelem növelés, általános mobilizálás víz felhajtóerejének kihasználásával, valamint izomerősítés a víz ellenállását felhasználva
 • állóképesség javítása
 • mozgásélmény által általános közérzet javítás
 • izomerősítés a közegellenállás segítségével

FELHÍVÁS!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy fekvőbeteg ellátás igénybevételéhez védettségi igazolvány, vagy 72 órán belüli negatív PCR COVID teszt szükséges. A PCR tesztet a betegeknek saját maguknak kell intézni. A  védettségi igazolvánnyal nem rendelkező betegeknek a betegfelvétel előtt szükséges elvégezni egy antigén gyorstesztet, ezt Kórházunk biztosítja, negatív eredmény esetén a betegfelvétel megkezdődik.

Járóbetegnek a kezelések felvételéhez szükséges bemutatni a védettségi igazolványt.

Amennyiben a beteg még nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, abban az esetben kezeléseket az első oltástól számított 14. naptól veheti igénybe fekvő, illetve járóbeteg kezelések esetében. Ennek igazolására szükséges kinyomtatni és bemutatni az EESZT eProfilból vagy az Ellátások/Egészégügyi és betegdokumentumok aloldalról a COVID-19 Oltási lapot.

Védettségi igazolványt és a PCR teszteket a Betegbiztonsági Szolgálat (BBSZ) ellenőrzi belépéskor.

18 év alatti személyek ambuláns kezelést nem vehetnek fel határozatlan ideig.

Látogatási tilalommal és kijárási korlátozás feloldásával kapcsolatos információ

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu e-mail címen (születési adatok és TAJ szám megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Megértésüket köszönjük!