GYERMEKÁLDÁS HETE: SZAKMAI HÁTTÉR

Harkány életében óriási szerepet tölt be a turizmus és ezen belül is nagy jelentőséggel bír az egészségturizmus, mely helyi adottságra, vagyis a harkányi gyógyvízre fekteti alapjait. A harkányi gyógyvíz kevésbé közismert tulajdonságai közé tartozik, hogy jótékony hatással bír a gyermekáldás elősegítésére. Programozott nőgyógyászati ellátás, kiemelt meddőségkezelési program – orvosok, pszichológusok számolnak be a meddőség hátteréről, a kezelés lehetőségeiről a Gyermekáldás hete programsorozat (2016. május 23-29.) keretében, melynek szakmai hátterét a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház biztosítja.

Ma a magyar párok 18%-a gyermektelen, melynek oka megközelítőleg 50%-ban a nőre és 50%-ban a férfira vezethető vissza. A sebészeti és a gyógyszeres kezelés mellett nyújt alternatív lehetőséget a Gyógyfürdőkórház a balneológiai kezelések és a komplex fizioterápia alkalmazásával. A korábbi, sok esetben (94%-ban) sikertelen próbálkozások ellenére is, a gyógyvizes kiegészítő kezeléseket követően 6-12 hónapon belül 44,2%-os teherbeesési arányt (23/52 terhes) sikerült az elmúlt időszakban elérnünk. Egy kevésbé költséges, gyógyszer mellékhatásoktól mentes, természetes gyógymód révén esélyt nyújthatunk a gyermekre vágyó nők számára. A kúra során az orvosi vizsgálatot követően az általában alkalmazott kezelések az iszapnadrág, az elektroterápia BEMER ágy/párna, a gyógymasszázs (alhas és gerinc), a kádfürdő, a kismedencei és gátizom torna, valamint a klinikai pszichológus tanácsadások. Fontos kiemelni, hogy csupán a kúraszerűen végzett kezeléstől várható eredmény, mely átlagosan két-három hét.

FELHÍVÁS!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2022. március 7-től nem feltétele a betegellátásnak az oltási/védettségi igazolvány.

Az ambuláns/járó beteg ellátást 2022. március 16-tól elindítjuk.

 

Az országos tisztifőorvos 15144-1/2022/EÜIG sz. határozata a látogatási tilalmat 2022.03.04-i nappal hatályon kívül helyezte, részletek a Látogatási rend-ben olvashatók.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu e-mail címen (születési adatok és TAJ szám megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Megértésüket köszönjük!