GYERMEKÁLDÁS HETE: SZAKMAI HÁTTÉR

Harkány életében óriási szerepet tölt be a turizmus és ezen belül is nagy jelentőséggel bír az egészségturizmus, mely helyi adottságra, vagyis a harkányi gyógyvízre fekteti alapjait. A harkányi gyógyvíz kevésbé közismert tulajdonságai közé tartozik, hogy jótékony hatással bír a gyermekáldás elősegítésére. Programozott nőgyógyászati ellátás, kiemelt meddőségkezelési program – orvosok, pszichológusok számolnak be a meddőség hátteréről, a kezelés lehetőségeiről a Gyermekáldás hete programsorozat (2016. május 23-29.) keretében, melynek szakmai hátterét a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház biztosítja.

Ma a magyar párok 18%-a gyermektelen, melynek oka megközelítőleg 50%-ban a nőre és 50%-ban a férfira vezethető vissza. A sebészeti és a gyógyszeres kezelés mellett nyújt alternatív lehetőséget a Gyógyfürdőkórház a balneológiai kezelések és a komplex fizioterápia alkalmazásával. A korábbi, sok esetben (94%-ban) sikertelen próbálkozások ellenére is, a gyógyvizes kiegészítő kezeléseket követően 6-12 hónapon belül 44,2%-os teherbeesési arányt (23/52 terhes) sikerült az elmúlt időszakban elérnünk. Egy kevésbé költséges, gyógyszer mellékhatásoktól mentes, természetes gyógymód révén esélyt nyújthatunk a gyermekre vágyó nők számára. A kúra során az orvosi vizsgálatot követően az általában alkalmazott kezelések az iszapnadrág, az elektroterápia BEMER ágy/párna, a gyógymasszázs (alhas és gerinc), a kádfürdő, a kismedencei és gátizom torna, valamint a klinikai pszichológus tanácsadások. Fontos kiemelni, hogy csupán a kúraszerűen végzett kezeléstől várható eredmény, mely átlagosan két-három hét.

FELHÍVÁS!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy fekvőbeteg ellátás igénybevételéhez védettségi igazolvány, vagy 72 órán belüli negatív PCR COVID teszt szükséges. A PCR tesztet a betegeknek saját maguknak kell intézni. A  védettségi igazolvánnyal nem rendelkező betegeknek a betegfelvétel előtt szükséges elvégezni egy antigén gyorstesztet, ezt Kórházunk biztosítja, negatív eredmény esetén a betegfelvétel megkezdődik.

Járóbetegnek a kezelések felvételéhez szükséges bemutatni a védettségi igazolványt.

Amennyiben a beteg még nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, abban az esetben kezeléseket az első oltástól számított 14. naptól veheti igénybe fekvő, illetve járóbeteg kezelések esetében. Ennek igazolására szükséges kinyomtatni és bemutatni az EESZT eProfilból vagy az Ellátások/Egészégügyi és betegdokumentumok aloldalról a COVID-19 Oltási lapot.

Védettségi igazolványt és a PCR teszteket a Betegbiztonsági Szolgálat (BBSZ) ellenőrzi belépéskor.

18 év alatti személyek ambuláns kezelést nem vehetnek fel határozatlan ideig.

Látogatási tilalommal és kijárási korlátozás feloldásával kapcsolatos információ

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu e-mail címen (születési adatok és TAJ szám megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Megértésüket köszönjük!