Főigazgatói utasítás a látogatási tilalom feloldásával kapcsolatban

Főigazgatói utasítás

mely a Nemzeti Népegészségügyi Központ utasításának, körlevelének megfelelően szabályozza a hétvégére a kórházi – mint nem COVID fertőzéssel érintett szervezeti egységre vonatkozó –, látogatással kapcsolatos eljárásrendet.

  1. A Kórház egykapus megközelítése kizárólag a mentőbejárat (A épület)
  2. A Központi Információs és Betegbiztonsági Szolgálat folyamatos jelenléte szükséges.
  3. A bejáratnál a bejövő hozzátartozó személyek nevét ill. a látogatandó beteg nevét osztály-megjelöléssel vezetni kell.
  4. A bejáratnál továbbra is biztosítani kell a kézfertőtlenítést ill. szappanos kézmosás lehetőségét.
  5. Csak egészséges személy látogathat és maszk viselése kötelező.
  6. Lehetőség szerint a Kórház udvarán történjen meg a látogatás, a 2 méteres szabály betartásával.
  7. Egyszerre max. 2 hozzátartozó látogathat egy beteget.
  8. A betegek ajándékot, élelmiszercsomagot a higiénés szabályok betartása mellett kaphatnak.
  9. A betegek részére a kijárási tilalom is ezzel feloldásra kerül, de a kórházba belépéskor minden esetben a fenti ellenőrzéseket az eljárásrendnek megfelelően kell végrehajtani.
  10. Az utasítás azonnali hatállyal bevezethető és visszavonásig érvényes!

FELHÍVÁS!

LÁTOGATÁSI és KIJÁRÁSI TILALOM

Visszavonásig a Nemzeti Népegészségügyi Központ látogatási tilalmat rendelt el minden fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál. Felhívjuk a figyelmet, hogy Intézményünkben kijárási tilalom is érvényben van!

Visszavonásig időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu email címen (születési adatok és TAJ megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Felhívjuk az ambuláns kezelésre járó betegeink figyelmét, hogy amennyiben nem jelzi legalább 24 órával a kezelés előtt, hogy nem jön a következő kezelésre, abban az esetben nem tudjuk a kezeléseiket a továbbiakban fenntartani, törölni fogjuk és új kezelések ütemezésére lesz szükség. Az érintett járó beteg kezelést felvevő betegeink a 06 20 771 0807 telefonszámon tudják jelezni, hogy nem tudnak a következő kezelésen megjelenni.

Megértésüket köszönjük!