FIZIOTERÁPIA

Fizioterápia

Csoportos száraz gyógytorna

A 20 perces gyógytornakezeléseket diplomás gyógytornászok végzik. Mellyel segítik a mozgásszervi panaszok és a mozgáskorlátozottsági fájdalom csökkentését.

Hangsúlyt fordítunk arra, hogy az egyes mozdulatsorokat, gyakorlatokat betegeinknek úgy tanítsuk meg, hogy azokat otthon, egyedül is folytathassák.

Nagy csoportos tornák, maximum 12 fő részvételével, diagnózis szerint különböző csoportokban.

Egyéni gyógytorna

20 perces gyógytorna kezelések, amelyek diagnózis szerint, személyre szabottan, a beteg igényeinek megfelelően történnek.

Alkalmazott módszereink: McKenzie terápia, Mulligan manuálterápia, perifériás ideg mobilizációs technika, Terrier lágyrész mobilizációs technika, Schrott terápia, Trigger pont terápia

Alkalmazott eszközök: fitball, soft ball, dynair párna,thera-band szalag, CPM – térd mozgató gép, függesztő rács

Nyiroködéma/Cellulit kezelés (átmenetileg nem elérhető)

Az 50 perces kezelés, diplomás, tanfolyamot végzett gyógytornászok által alkalmazott speciális technika, mely az orvos utasítása szerint történik.

A kezelés célja a nyirokkeringés fokozása és a pangó nyirok folyadék elvezetése. Az eljárás komplex, négy alapeleme a manuális nyirokdrenázs, a bőrápolás, a kompressziós terápia és a nyirokkeringést serkentő torna.

Aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve az általa érintett szervek fájdalmát –, valamint javítja a vérkeringést, sőt a sejtek táplálék- és oxigénellátását is – ezáltal elősegítve gyulladások, sebek gyógyulását.

A nyiroködéma/cellulit kezelés nem szerepel intézményünk rehabilitációs protokolljaiban. Szakorvosi javaslatra az alábbi feltételekkel tudjuk biztosítani:

 • a kezeléseket megelőzően 3 hónapnál nem régebbi érsebészeti, ill. kardiológiai szakvéleményekkel szükséges a betegnek rendelkeznie
 • intézményünk orvosainak előírása alapján a kezelést gyógytornászok végzik, kezelési idő 50 perc
 • a NEAK finanszírozott fekvőbetegeknek a  kezelés kiegészítő térítési díja 2550 Ft/alkalom
 • A NEAK által nem finanszírozott ellátás során a kezelés ára 6600 Ft/alkalom

Gyógymasszázs

20 perces, az orvos által felírt és gyógymasszőr által végzett speciális masszázs, amely elsősorban a svédmasszázs fogásrendszerén alapul. Csökkenti az izmok kötöttségét, javítja a vérellátást, ezáltal csökkenti az izomfájdalmat is.

Reflexmasszázs

Talpunk testünk minden szervével kapcsolatban áll. A 20 perces kezelés során a talp reflexzónáinak masszírozásával helyi vérbőséget hozunk létre az adott szervben, ezáltal segítjük a nyirokkeringést és a méregtelenítést.

A reflexológia élettani hatásai indikációja:

 • energia – egyensúlyt teremt
 • a szervezet öngyógyító erőit mozgósítja
 • vér, nyirok keringését helyreállítja
 • a salakanyagok és méreganyagok kiürülését segíti
 • fokozza az immunitást
 • a hormontermelő mirigyek működését szabályozza
 • csillapítja a fájdalmat
 • oldja a testi-lelki feszültséget

Előnyei: gyorsabb gyógyulás, nincs mellékhatás

Ergoterápia

Az ergoterápia elsődleges célja a mozgásszervi rehabilitáción belül:

 • kognitív funkció fejlesztés
 • megmaradt képességek javítása
 • manuális képesség fejlesztés
 • mindennapi tevékenységek elsajátítása

Ezek a tevékenységek az önellátáshoz, a munkajellegű és szabadidős elfoglaltságokhoz köthetőek.

FELHÍVÁS!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2022. március 7-től nem feltétele a betegellátásnak az oltási/védettségi igazolvány.

Az ambuláns/járó beteg ellátást 2022. március 16-tól elindítjuk.

 

Az országos tisztifőorvos 15144-1/2022/EÜIG sz. határozata a látogatási tilalmat 2022.03.04-i nappal hatályon kívül helyezte, részletek a Látogatási rend-ben olvashatók.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu e-mail címen (születési adatok és TAJ szám megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Megértésüket köszönjük!