Emelt szintű radiológiai ultrahang berendezés beszerzése a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban

 Pályázat kódszáma:       EFOP-2.2.20-17-2017-00027

Státusz:               nyertes

Költségvetés:    31 503 660 Ft

Támogatási intenzitás:  100%

Megvalósítás időszaka: 2017.12.01-2018.11.30. (12 hónap)

Pályázat szakmai tartalma:

Sikeres pályázat keretében a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban 1 db emelt szintű radiológiai ultrahang berendezés beszerzésére került sor. Az eszközbeszerzés kizárólag a közfinanszírozott fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatásunkhoz vesszük igénybe.

Az eszközbeszerzés eredményeképpen Harkányban kerül üzembe helyezésre az emelt szintű radiológiai berendezés, így a helyi és a térségben élő lakosságnak nem kell Pécsre beutaznia egy-egy vizsgálatért, így a betegelégedettség nő, mert kevesebb lesz az utazás, és a várakozási idő, illetve az új eszköz beszerzésével pontosabb, jobb minőségű daignózist tudunk felállítani, így magasabb színvonalú egészségügyi szolgáltatás tudunk nyújtani. Az új eszköz használatával az egészségügyi dolgozókra nehezedő nyomás is csökken, mivel rövidebb idő alatt tudjuk elvégezni az egyes vizsgálatokat, illetve esetlegesen komplexebb képet kapunk. A gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés által mind a betegek mind az orvosok szakdolgozók elégedettsége, illetve motivációja nő. A beszerezni kívánt eszközök képalkotási felbontásának növelésével lehetővé válik az orvosok számára a diagnózisok pontos felállítása, az ergonómiai követelményeket figyelembe vevő kialakítás, a nagyobb méretű monitor és a zoomolás lehetővé teszi az orvosok és szakdolgozók kényelmesebb munkavégzését akár hosszadalmas vizsgálatok esetében is. Ezek a munkavállalókra nehezedő nyomást is csökkentik, csökkenhet a pályaelhagyók száma és a fluktuáció. Az eszközzel panoráma képek készíthetők, illetve fúzionálni tudja az ultrahang és a CT képeket, így több vizsgálat helyett akár ez az egy ultrahang vizsgálat már megoldást jelenthet, így rövidülnek a vizsgálati idők, csökken a betegek várakozási ideje, összességében pedig csökkehet a kórházi ellátásban töltött idő is.  Az eszköznek moduláris lesz a kialakítása, így továbbfejleszthető lesz a jövőben.

FELHÍVÁS!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2022. március 7-től nem feltétele a betegellátásnak az oltási/védettségi igazolvány.

Az ambuláns/járó beteg ellátást 2022. március 16-tól elindítjuk.

 

Az országos tisztifőorvos 15144-1/2022/EÜIG sz. határozata a látogatási tilalmat 2022.03.04-i nappal hatályon kívül helyezte, részletek a Látogatási rend-ben olvashatók.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy időpont egyeztetés céljából nem lehet belépni a Kórház területére. Időpontot kizárólag telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni, járóbeteg szakrendelésre a +3672/580-943 telefonszámon, vagy az idopont@harkanykorhaz.hu e-mail címen (születési adatok és TAJ szám megadásával), illetve osztályos felvételre a +3672/580-957 telefonszámon, vagy a beutaloinfo@harkanykorhaz.hu e-mail címen.

Az időpontra érkezőket kérjük, hogy a megadott időpont előtt max 10 perccel érkezzenek, korábban nem léphetnek be az Intézménybe!

A szájmaszk használata kötelező a Kórház területén!

Az időpont nélkül érkező betegeket nem fogadjuk!

Megértésüket köszönjük!