AKTÍV REUMATOLÓGIA

Aktív reumatológia

Kórházunkban az aktív reumatológiai osztály feladata a különböző eredetű gyulladásos reumatológiai betegségekben szenvedők – mint például a rheumatoid arthritis és ennek különleges formái, egyéb szisztémás autoimmun betegségek (pl. Sjögren, Raynaud szindróma), spondylarthropathiák, kristály indukálta ízületi gyulladások -, a kopásos/degeneratív jellegű gerinc- és ízületi betegségek és ezek gyulladásos szövődményei, lágyrész reumatizmusok, csont anyagcsere betegségek (pl. csontritkulás), az akut fájdalom szindróma első ellátása.

Szakorvosi vizsgálatot követően lehetőség van diagnosztikus vizsgálatokra (laboratórium, RTG, ultrahang tovább denzitometria). Emellett konzultálhatunk intézeten belülideggyógyász, kardiológus, belgyógyász, infektológus, immunológus, bőrgyógyász, ortopéd, rehabilitációs és nőgyógyász szakorvosokkal.

A terápia részét képezi a gyógyszeres beállítás mellett fürdőgyógyászati és fizioterápiás részlegek teljes eszköztárának használata. Gyógytornászok, fizioterápiás szakemberek, ergoterapeuták, dietetikus, pszichológus, diplomás nővér, szociális munkás is segíti a szakmai munkát. Osztályunk fontos feladatának tekinti a krónikus betegségben szenvedők életminőségének javítását és a további állapotromlás megakadályozását célzó felvilágosító tevékenységeket (gyógytorna elsajátítása, életmód, diéta).

Az aktív reumatológiai ellátás gyors, idő- és költséghatékony terápiás lehetőség a mozgásszervi megbetegedések által okozott fájdalmak és mozgáskorlátozottságok megszüntetésére, a panaszok enyhítésére.

Beutalás harkányi reumatológiai osztályra

A betegeket szakorvosi beutaló alapján tudjuk fogadni. Kérjük, a beutalón a beteg személyes adatain kívül szerepeljen a beteg elérhetősége (tel., e-mail) is.

Reumatológus szakorvosoknak a gyorsabb betegfelvétel érdekében e-mail vagy fax használatát javasoljuk.

Amennyiben további kérdései lennének a beutalás módjáról, kérem, forduljon közvetlenül személyesen telefonon a kórház betegirányítási részlegéhez (06 72 580 957),  vagy az aktív reumatológiai osztály főnővéréhez (Óbert Edit – 06 30 657 1133).