dr. Madarassi-Papp Edit - Harkányi Gyógyfürdőkórház

dr. Madarassi-Papp Edit

Személyes adatok:
Név:dr.Madarassi-Papp Edit
Leánykori név: Madarassi-Papp Edit
Születési hely, idő:Pécs, 1966.05.06.
Családi állapot: férjezett
Férj: Hetényi Károly (1959)
Gyermekek: Hetényi Roland (15), Hetényi Nándor(13), Neu Péter Pál (10)

Iskolák:
Jókai úti Általános Iskola 1972-1980
Janus Pannonius Egészségügyi Szakközépiskola 1980-1984
Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Kar 1984-1990

Szakképesítések:
Belgyógyászat (2002, kiváló)
Infektológia (2005, kiváló)
Mozgásszervi rehabilitáció (2009, kiváló)

Nyelvtudás: angol középfok „A”

Munkahelyek:
Baranya Megyei Kórház Infektológiai Osztály, Pécs 1991-2007
Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórház  2007-től

Szakmai tevékenység:
Általános orvosként a Baranya Megyei Kórházban Fertőző Osztályán 1991-ben kezdtem dolgozni. A központi gyakornoki képzés keretén belül ezzel egy időben megkezdtem belgyógyászati szakvizsgára való felkészülésemet is, heti rendszerességgel vettem részt a PTE I.sz.Belgyógyászati Klinika professzori vizitein prof.dr. Jávor Tibor, majd prof.dr.Mózsik Gyula vezetésével. A mindennapos orvosi tevékenységemet alapvetően a belgyógyászati differenciáldiagnosztika, infektológiai betegségek felismerése, kivizsgálásának megtervezése és kontrolált kezelése képezte. Rendszeresen ügyeltem a különböző belgyógyászati osztályokon, ahol gyakorlati jártasságot szereztem a kardiológiai, gasztroenterológiai, diabetológiai, anyagcsere  és onkológiai betegek ügyeleti ellátásában. A felvételes belgyógyászati ügyeletekben való rendszeres részvétel által szereztem meg a sürgősségi betegellátásban nélkülözhetetlen gyakorlatot.

Belgyógyász, majd infektológus szakorvosi oklevelet szereztem.
Az orvostanhallgatók oktatásában az infektológia tárgy magyar és angol nyelvű oktatásában vettem részt, a későbbiekben a belgyógyászati szakvizsgára készülők felkészítésében  tartottam előadásokat infektológia tárgyköréből.

Rendszeresen jelentek meg cikkeim az Infekció és Infekciókontrol újságban, könyv alfejezetek a Betegségenciklopédiában.
2007-ben munkahelyet váltottam, azóta a harkányi Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórházban belgyógyász feladatokat látok el a krónikus belgyógyászati betegségben és mozgásszervi szövődménnyel vagy társbetegséggel rendelkező betegek körében (antihypertenzív kezelés, antidiabetikus terápia optimalizálása,  Syncumar beállítás, sűrgősségi helyzetekben belgyógyászati  konziliárusi feladatok ellátása), infektológiai szakvizsgálatot végzek, illetve mozgásszervi rehabilitációs szakvizsgára a felkészülést is megkezdtem 2007-ben.

2009-ben mozgásszervi rehabilitációból sikeresen leszakvizsgáztam.

2009.októbere óta a Baranya Megyei Kórház II.sz.Krónikus Belgyógyászati Osztályának vezetője vagyok, melynek 2010.01.01-től jogutódja a Pécsi Tudományegyetem. Osztályunk a Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórházban mint kihelyezett osztály működik.

Szakmai munkám kiterjed a Krónikus Belgyógyászati Osztály betegeinek ellátásán túl a mozgásszervi rehabilitációs fekvő- és járóbeteg ellátásra, belgyógyász és infektológus konziliárusi feladatok végzésére.

Különösen szívesen foglalkozom az obesitas és társbetegségeinek felismerésével, a belgyógyászati jellegű szövődmények kezelésével.

Intézményi feladatom a Gyógyszerterápiás Bizottság vezetőjeként kórházunk gyógyszerellátásának biztosítása.