Dr. Cséki Tünde - Harkányi Gyógyfürdőkórház

Dr. Cséki Tünde

Cséki Tünde belgyógyász-fiziotherápiás szakorvos vagyok, a Harkányi Kórház Krónikus Belgyógyászati osztály orvosa.

Pályaválasztásom gyökere a gyermekkoromba nyúlik vissza, ugyanis sokat betegeskedtem, hat éves koromban súlyos beteg voltam, az egész nyarat a kórházban töltöttem. Nagy bánatom volt, hogy ezért csak egy évvel később mehettem iskolába. Betegségeim során nagy hatással voltak rám orvosaim, ápolóim, akik kedvesek, türelmesek és segítőkészek voltak. Így hát korán megszületett bennem a vágy, hogy valami ilyesmit szeretnék majd én is végezni. Az akkori erdélyi, romániai iskolai viszonyok miatt nem ápolónőképzőbe mentem, mert ez csak románul volt, hanem magyar nyelvű gimnáziumba.

Egyetemi tanulmányaimat Kolozsváron szerettem volna végezni, de ott éppen akkor szüntették meg a magyar nyelvű oktatást, így hát Marosvásárhelyre mentem, ahol még volt magyar fakultáns.1995-ben fejeztem be az egyetemet. Családegyesítés – házasságkötés – révén kerültem Sellyére, az Ormánságba.

Első munkahelyem a Szigetvári kórház belgyógyászati osztályán volt, ahol nagyon vegyes kórképekkel ismerkedtem, volt ott “minden ” és egy jó csapat, lehetett dolgozni, tanulni, tapasztalatot gyűjteni.

Nagy szeretettel gondolok vissza az ott töltött évekre, a Főorvos Úrra, nővérekre, kollegákra.

2003-ban szereztem belgyógyászati szakorvosi vizsgámat, Szegeden.

2008-tól, második gyermekem születését, GYES-t követően, a Siklósi Kórház aktív belgyógyászati, majd a rehabilitációs osztályán dolgoztam. Így egy új területtel, a rehabilitáció gyakorlati lehetőségeivel ismerkedhettem, egy jó csapat segítségével, ami rendkívül fontos és hasznos terület.

2010-től dolgozom a harkányi kórház krónikus belgyógyászati osztályán, ahol azon betegek kapnak helyet, akik népbetegségeink valamelyikében szenvednek, – magas vérnyomás, cukorbetegség és ezek szövődményei /polyneuropathia/, érbetegség- és mozgásszervi panaszokkal küzdenek, melyek munkavégzésben, életvitelükben gátolják és ördögi kör folytán nem tudnak kikerülni betegségeik fogságából, legyenek 40-60 év közöttiek, vagy már nyugdíjasok.

2015-ben szakvizsgáztam fiziotherápiából, ami elengedhetetlen és nagyon hasznos a harkányi gyógykezelések alkalmazásánál.

Kórházunkban, a gyógyvíz anyagcserét serkentő hatásánál fogva, komplex szemléletben van lehetőség a komplex kezelésre! Ezért, a szakmában már régóta emlegetett egészségtudatos magatartás, a primer és szekunder prevenció kiváló helyszíneként  szolgálhat  kórházunk  ,hiszen a prevenció mindig a legkifizetődőbb !!.

Évek óta tagja vagyok a Magyar Diabetes Társaságnak, szakmai fórumokon, továbbképzéseken veszek részt. Angol nyelven inkább, német nyelven kissé értek és beszélek.